Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

Sabrina og Kristina vandt bronze til DM i SOSU

Sabrina (19) og Kristina (24) fra SOSU Sjælland drog fuld af kampgejst afsted til Danmarksmesterskabet i SOSU onsdag den 23. januar 2013. Og det var med dyb alvor og stor koncentration, at de to SOSU assistentelever i tre dage viste deres faglige dygtighed i konkurrence mod andre SOSU elever fra hele landet. Målet var selvfølgelig en førsteplads, men pigerne ville i hvert fald i medaljerækken - og det kom de rigtig flot, da de vandt bronze lørdag den 27. januar

Kristina (tv) og Sabrina (th) glade og trætte
efter konkurrencen

Deltagerne skulle igennem flere forskellige discipliner for at nå i mål. De mødte patienter med demens, der skulle have støtte. De skulle håndtere en SOSU elev, der ikke havde styr på hygiejne eller noget som helst andet. De beroligede bekymrede pårørende, og de ydede førstehjælp til en livløs borger. Og meget meget mere. 

Konkurrencerne forgår på en scene, hvor skuespillere indtager rollerne som borgere, patienter og pårørende. Og det er aldrig til at sige, hvad der venter, når deltagerne træder ind på scenen. De skal være forberedte på hvad som helst. Ligesom i den virkelige hverdag for en SOSU assistent. 

Kristina og Sabrina giver førstehjælp En borger hjælpes op og stå

Da alle konkurrencerne er overstået, står der et par trætte piger tilbage.

"Der har været nerver på, og vi har ikke fået sovet meget. Men overordnet set har det været en helt fantastisk oplevelse. Det har været hamrende udfordrende", lyder det fra både Kristina og Sabrina.

Og det kræver mod at stille sig op over for så mange mennesker og vise sit fag frem. Men det er vigtigt. Sådan lød det i samtlige officielle taler til alle eleverne. Således også fra Prins Joachim, der overrakte præmier til vinderne. Eleverne er fantastiske ambassadører for erhvervsuddannelserne.
 
l
Prins Joachim holdt tale for deltagerne,
inden han overrakte præmier til vinderne


Der var også opbakning fra baglandet. Både familie og venner var mødt frem. Ikke mindst klassekammeraterne var en stor støtte for Sabrina og Kristina. 
"De har simpelthen knoklet og lagt så mange timer i det her - så selvfølgelig kommer vi og hepper og støtter op. Og de har bare gjort det så godt", lyder det fra klassekammeraterne. 

Igennem hele forløbet er Sabrina og Kristina også blevet fulgt og bakket op af deres to trænere fra skolen; underviserne Nini Green og Kirsten Kure. De har trænet sammen med pigerne hele vejen. Først til Regionsmesterskabet i oktober og så videre til DM. Og de var selvfølgelig på sidelinjen i konkurrencen, og var meget stolte over den flotte placering.


Det store banner var med, da klassekammeraterne heppede Banneret er foldet sammen, og klassekammerater er på vej hjem - lidt trætte efter også at have oplevet Århus by night Sabrina og Kristinas to trænere: Kirsten Kure (tv) og Nini Green (th). Begge undervisere på SOSU Sjælland


Som en ekstra bonus på hele forløbet har Sabrina og Kristina fået en bunke nye venner over hele landet. De boede sammen med de andre deltagere, og selvom de var konkurrenter, så var de også i samme båd og har jo alverden tilfælles.


Selvom det ikke blev til en førstepræmie, glæder
Sabrina og Kristina sig over deltagerne fra Silkeborg,
der løb med guldet


FAKTA
Konkurrencen er en del af et landsdækkende mesterskab, hvor elever fra alle erhvervsuddannelser dyster i deres fag. Dvs. også f.eks. murere, slagtere, frisører osv. Se mere om Skills Denmark her: www.skillsdenmark.dk

Kontaktperson på SOSU Sjælland: Claus Jensen, clje@sosusj.dk

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau