Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

Regionens bedste SOSU elever fundet

Den 4. oktober konkurrerede social- og sundhedsassistentelever fra SOSU Sjælland og SOSU Nykøbing F. om at blive regionens bedste til deres fag. Det blev Sabrina Holm Andersen (19 år) og Kristina Skou Hansen (24 år) fra SOSU Sjællands afdeling i Næstved, der løb af med guldet. På en flot andenplads kom Mia Johansen (20 år) og Nina Hansen (20 år) fra SOSU Nykøbing F.

Guldmedaljen gik til Sabrina Holm Andersen og Kristina Skou Hansen fra SOSU Sjælland Sølvmedaljen gik til Mia Johansen og Nina Hansen fra SOSU Nykøbing F.

Indblik i en dag som SOSU assistent
Det hele foregik som en scene, hvor patienterne Knud på 62 år og Thomas på 35 år blev formidabelt spillet af to skuespillere. Scenen blev sat: Knud er forvirret og er blevet indlagt efter et besøg fra hjemmeplejen, hvor Knud havde feber og nedsat funktionsevne. Knud har haft sklerose siden han var 25 år. I den anden seng på hospitalsstuen ligger Thomas. Thomas blev indlagt efter et voldsomt astmaanfald og er bange for ikke at kunne trække vejret. Her træder eleverne ind på scenen og skal i praksis vise deres faglighed i mødet med patienterne.

 

Sabrina og Kristina er igang med at klare dagens udfordring.
De to mænd i billedet er skuespillerne, der spiller patienter. Til højre med ryggen til står en af de dommere, som opmærksomt noterede præstationerne undervejs
Hvert hold har gennem en længere periode forberedt sig sammen med deres trænere (skolens undervisere). De læser teori og øver sig med praktiske øvelser. Her er det SOSU Sjællands to trænere, Nini Green og Kirsten Kure, som følger intens med.


SOSU eleverne skulle bl.a. give indsprøjtninger, instruere i dosering af astmamedicin, løfte en patient med lift og løse mange andre social- og sundhedsfaglige opgaver. Men de skulle også håndtere alt det, der gør SOSU konkurrencen anderledes, end når andre elever fra andre erhvervsuddannelser dyster. I SOSU konkurrencen skal eleverne nemlig også forholde sig til, at der pludselig dukker en datter til en af patienterne op, som er frustreret over sin fars indlæggelse. Den anden patient begynder pludselig at græde og fortælle om selvmordstanker. Det og meget mere, som SOSU eleverne ikke kan vide på forhånd. Her ser man for alvor, hvordan en arbejdsdag for en SOSU assistent også kan se ud, og hvor mange både faglige og personlige kompetencer, eleverne skal rustes med.

Det klarede begge hold meget flot, og som overdommer Lissi Lund fra FOA sagde, så var det en svær opgave, dommerne var sat på.

 

Et meget veloplagt publikum fyldte salen ud. Både elever, undervisere, praktiksamarbejdspartnere, venner og familie heppede på deltagerne. De fik en både alvorlig og sjov oplevelse med hjem - og et helt enestående indblik i fagets mange sider. Herrerne på billedet er fra venstre uddannelsesdirektør på SOSU Sjælland Torben Jano og bestyrelsesformand på SOSU Sjælland Per B. Christensen, som var fuld af beundring og begejstring for både elevernes præstation, for skuespillernes indlevelse og for, at man også kan vise faglighed på en både alvorlig, spændende og sjov måde.

”Sådan en oplevelse kommer ikke igen”
De to vindere Sabrina og Kristina var naturligvis ikke til at skyde igennem bagefter. Og de kan heller ikke få armene ned over den oplevelse, det har været at være med i konkurrencen SOSU Skills og få lov at vise faget frem på den her måde for alle mulige. Og de kan kun anbefale andre SOSU elever at stille op næste år: ”Sådan en oplevelse kommer ikke igen”, siger Kristina og Sabrina følger op; ”Det er bare at kaste sig ud i det. Man får SÅ meget ud af det: Nye venner, nyt sammenhold i klassen, mere faglighed og en tæt relation til lærerne”, er bare nogle af de ting, som deltagerne fremhæver.

Salen var fyldt med heppende elever, undervisere, praktiksamarbejdspartnere, familie og venner. Og på forreste række sad SOSU Sjællands bestyrelsesformand Per B. Christensen og fulgte med stor interesse slagets gang.

SE FLERE BILLEDER - KLIK HER

FAKTA
Konkurrencen er en del af et landsdækkende mesterskab, hvor elever fra alle erhvervsuddannelser dyster i deres fag. Dvs. også f.eks. murere, slagtere, frisører osv. Danmarksmesterskabet – Skills Denmark - finder sted i januar i Århus. Se mere om Skills Denmark her: www.skillsdenmark.dk

Kontaktperson: Claus Jensen, clje@sosusj.dk

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau