Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

Fremtidens social- og sundhedsassistentuddannelse

I oktober var 90 mennesker med interesse i social- og sundhedsassistentuddannelsen samlet på Sorø Storkro for at afslutte projektet "Gennemførelse på SSA-uddannelsen i Region Sjælland", men i lige så høj grad for at bruge projekterfaringerne til at se fremad i udviklingen af uddannelsen. Både SOSU Sjælland og SOSU Nykøbing F. har deltaget i det tre år lange projekt. Læs mere om projektet her

De mange interesserede deltagere

Direktør fra SOSU Nykøbing F., Jeppe Rosengård Poulsen, lagde ud med at tale om de udfordringer, uddannelsen giver skolerne: Der er snak om frafald, øget behov for faglig støtte, fravær og så videre, hvor vi i stedet, skal lægge vægt på, at vi faktisk har en stor, god elevgruppe, masser af ansøgere og højt kvalificerede undervisere – alt i alt et rigtigt godt grundlag at arbejde videre med i fremtiden i et samarbejde mellem skole og praktik.

På arbejdsgiversiden talte Mette Mønster Westergaard, uddannelseskonsulent i Greve Kommune, om de krav, der er til fremtidens social- og sundhedsassistenter. Hun talte om, at arbejdsgivernes rolle som ansættende myndighed er synlig i forhold til deres elever. For fremtidens arbejdskraft er der et krav om at kunne følge standarder og på samme tid handle på egen hånd.

Konsulenterne fra projektet, Tom Hansen og Trine Hansen, talte om rollefordelingen mellem skole og praktik, der er stærkt på vej imod et langt større samarbejde om eleverne og deres uddannelse: Skolen er på vej fra chef og koordinator til samarbejdspartner og medkoordinator, og arbejdsgiverne er på vej fra praktikvært til arbejdsgiver, selvstændig uddannelsespart og med-koordinator.

Efter koncentreret arbejde i Work Shops, sluttede Søren Clausen dagen med at takke alle deltagere for deres engagement gennem projektet og på konferencen.

Søren Clausen, direktør SOSU Sjælland

Erfaringerne fra projektet og fra afslutningskonferencen bliver samlet op, så de kan anvendes i det store arbejde med at udvikle social- og sundhedsassistentuddannelsen.

For mere information klik HER eller kontakt konsulent i SOSU Sjælland, Sanne Sandal, på sasa@sosusj.dk

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau