Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

Indvielse af vores nye skole i Næstved

Det har været planlagt siden 2008 og så skete det: SOSU Sjælland indviede den nye skole i Næstved i lokaler på Troensevej. Hermed er flytningen af skolen fra den gamle adresse på Herlufsvænge til den nye på Troensevej en realitet. 

Både elever, borgmesteren, medarbejdere og andre gæster fejrede indvielsen den 16. og 17. juni 2011. Skolen i Næstved rummer 60 ansatte og ca. 400 daglige elever og kursister, som nu for alvor kan tage 5.500 m² nyistandsatte lokaler i brug. Mulitirum, infotek, idrætshal og 17 undervisningslokaler med den nyeste undervisningsteknologi venter på at blive brugt af de elever og kursister, som er velfærdsstatens vigtigste råstof. Dem, der skal uddannes til at give omsorg til børn, unge, syge og ældre i det danske samfund.

Pernille Eriksen
Elevrepræsentant
 Sang på festdagen Et af skolens malerier af Erik A. Frandsen

Hvert år påbegynder ca. 600 elever deres uddannelse på SOSU skolen i Næstved. Med den nye skole kan disse elever nu tilbydes de mest moderne IT-hjælpemidler, computere, arbejdsrum, top-moderne faglokaler og gruppefaciliteter - så deres uddannelse på alle områder lever op til de stærkeste kvalitetskrav.

Inden den omfattende renovering gik i gang har lokalerne på Troensevej haft en lang forhistorie. De blev opført tilbage i begyndelsen af 1970'erne til Åndssvageforsorgen. Senere har de været anvendt af Amtscentralen og VUC, og i 1990'erne fungerede de som plejeboliger. Omsorg, pleje og undervisning har således været knyttet til bygningerne. Efter renoveringen er der dog nok ikke særlig mange genkendelige ting tilbage fra dengang.

Det er arkitektfirmaet CASA fra Næstved, der har forvandlet bygningerne til et helt nyt undervisningsmiljø, og arbejdet er udført med hovedentreprenør CC Brun i spidsen. Foruden den originale indretning af den nye skole har to fonde sponsoreret malerier af kunstneren Erik A. Frandsen, som også har medvirket til udsmykningen ved istandsættelsen af Frederik VIII's Palæ på Amalienborg. Spar Nord og den lokale NITHONA-fond har således givet mulighed for at SOSU skolen får anerkendt kunst på væggene.

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau