Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

Madmod starter med de voksne

SOSU Sjælland holdt den 14. september madmodsstafet, hvor eleverne blev kastet rundt i smagsoplevelser – med og uden bind for øjnene. 

 

Udklip fra artikel af Merete Nielsen, FOA”Lækkert, at der ikke var nogen grimme overraskelser.”

En ung mand med bind for øjnene har lige smagt og gættet sig gennem forskellige stykker frugt og grøntsager. Det gik ganske fint. Kun knoldselleri gav problemer.

Sammen med sit hold er han i gang med en madstafet arrangeret af elever fra den pædagogiske assistentuddannelse på SOSU Sjællands afdeling i Slagelse.

» BILLEDSERIE: Stafet med knoldselleri og kartoffelmos

Deltagerne er skolens cirka 400 elever, der skal smage, føle og gætte sig gennem 10 poster, hvor fællesnævneren er mad.

Mad med kant

Som optakt til stafetten har blandt andre Claus Meyer holdt oplæg om madmod. Han er meget optaget af, hvordan man kan udvide børns smagspalet, så de ikke kun vil spise det søde, det fede og det salte.

”Vi skal lave måltidet til en fest i stedet for en kamplads, så børn får lyst til at springe ud i nye madoplevelser,” sagde den gastronomiske iværksætter, der selv er vokset op med hakket kød og stegemargarine i rigelige mængder.

Madmodsstafet til børn

Gennem de seneste to år har Meyers Madhus samarbejdet med FOA om at påvirke små børns madkultur. Senest har samarbejdet resulteret i den pædagogiske kogebog Madmod, der udkom 13. september 2011.

I bogen er der inspiration til, hvordan man kan holde madmodsstafet med børn. Og tanken med dagens stafet er da også, at pædagogiske assistentelever kan tage ideen med ud i de daginstitutioner, de kommer til at arbejde i.

”Madmod starter med de voksne. Det er os, der skal gå forrest, hvis børn skal lære, at sunde og opbyggende råvarer kan kombineres med lyst og velsmag,” sagde Claus Meyer, inden eleverne blev sendt ud til blindsmagning, brødbagning og andre kulinariske udfordringer.

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau