Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

Kokken Claus Meyer udfordrer vores MADMOD

I samarbejde med FOA og Meyers Madhus afholder SOSU Sjællands afdeling på Ingemannsvej i Slagelse en mad-stafet onsdag d. 14. september 2011 for elever og medarbejdere på afdelingen. Omdrejningspunktet for stafetten er mod til at prøve nye retter kombineret med leg og bevægelse. Dagen starter med, at Claus Meyer fra Meyers Madhus kommer og holder et oplæg for de ca. 400 deltagere.

Vores pædagogiske assistentelever er drivkraften at gøre stafetten spændende og udfordrende. De har b.la. udtænkt de retter, som indgår i stafetten, og som skubber til deltagernes mod til at smage, lugte og røre.

Inden gennemførelsen af stafetløbet bliver eleverne undervist i kost og ernæring kombineret med leg og bevægelse. De vil på den måde blive klædt på i forhold til at planlægge og afholde mad-stafetten. Planen er også, at de vil kunne gennemføre en lignende aktivitet på for eksempel en daginstitution.

MADMOD er titlen på en pædagogisk kogebog for daginstitutioner og forældre, der laver mad til børn i 0-6 år. Kogebogen er resultatet af et samarbejde mellem Claus Meyer/Meyers Madhus og FOA. Filosofien bag bogen er - som FOA udtrykker det -, at madmod er noget, børn allerede har som en naturlig del af deres nysgerrighed på verden. Og den kan man som voksen være med til at stimulere.

Men det kræver også mod af de voksne. Madmod for voksne kan for eksempel være at give sig i kast med at lave mad sammen med en flok børn for første gang - uden helt at vide om resultatet bliver spiseligt. Eller at gå i gang med at plante kartofler i en gulvspand, selvom man ikke umiddelbart synes, man har "grønne fingre". Eller servere rosenkål en gang til, selvom det var en dundrende fiasko de første tre gange.

Bogens opskrifter og forskellige praktiske indspark – fra rødbededyrkning og brændenældeplukning til dampede blåmuslinger – kan ses som "opskrifter" på MADMOD. Bogen udkommer i september.

Læs mere om MADMOD her

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau