Kontakt osLæs side
Brugforkursus_272x115.png
Vejledning_272x55.png
tilbage til forsiden
<- Tilbage til nyhedsoversigt

SOSU uddannelser og sæler til innovationsdag

Der var travlhed på SOSU-uddannelsernes stand på Velfærdens Innovationsdag i Øksnehallen den 19. januar 2012. Især de medbragte sæler skabte stor opmærksomhed og gav ikke mindst anledning til gode samtaler om social- og sundhedsområdet og innovation. De er udstyret med sensorer over hele kroppen”, så de reagerer på berøring og tale. De bliver brugt i plejeområdet til demente borgere og i psykiatrien.

Den populære sæl SOSU Sjællands og SOPU's stand

SOSU Sjælland havde sammen med SOSU skolen i København/Nordsjælland (SOPU) en stand, hvor medarbejdere fra skolerne og praktikken og elever stod klar til at fortælle om vores uddannelser og diskutere fremtiden velfærd: Vi skal yde mere service for færre midler - Hvilke kompetencer skal SOSU-medarbejderen have i fremtiden? Og hvordan ruster skoler og arbejdspladserne sig til det? Lidt populært sagt, handler det om: ”Work smarter, not harder!”. Her kommer bl.a. teknologiske løsninger til at spille en stigende rolle. Men hvilke løsninger og hvilken rolle? Det var nogle af de emner, der blev snakket om på standen.

Økonomi- og indenrigsminister, Margrethe Vestager, indledte hele arrangementet med at formidle regeringens holdninger til velfærdssamfundet: ”Vi skal passe på vores velfærd og ikke slide den ned”. Dagen igennem var der  temaoplæg om bl.a. Den aktive Borger, Motivation og lyst til læring, og der var rig mulighed for at besøge de  mange udstillingsstande. Man kunne høre om, hvordan og hvilke digitale muligheder, man kan udnytte i undervisningen – f.eks. alle de mange (og tit gratis) applikationer til bl.a. smartphones. Også inden for læsevejledningen blev der vist innovative applikationer, der kan hjælpe eleverne med at læse hvad som helst - hvor som helst! Og Ældresagen præsenterede et projekt, hvor de klæder deres frivillige på til at kunne undervise de ældre borgere i IT, så de kan komme på borger.dk, bruge NemId og skype med børnebørnene i Australien – måske en opgave for fremtidens SOSU-medarbejder?

Velfærdens Innovationsdag er et samlingssted for offentlige og private virksomheder, der ønsker at vise deres velfærds-innovative løsninger og idéer frem. Men det er lige så meget et samlingssted for diskussioner og debatter. Og ikke mindst et sted, hvor nye samarbejder indgås.

Klik ind på Velfærdens Innovationsdags hjemmeside her og bliv inspireret!

 
webdesign: synergi reklamebureau og webbureau