Mathias Dyhr Rothmann og Sebastian Holberg Svendsgaard kan kalde sig Danmarks bedste.jpg

ZBC triumferede ved DM for kokkeelever

Der skabes kokketalent af en helt særlig støbning på Kokke- og Tjenerskolen på ZBC Slagelse. Mandag hjemtog skolen for tredje år i træk det danske mesterskab for kokkeelever. Halvanden måned efter at det også blev til triumf for kokkeeleven Lasse Zacho Andersen ved DM i Skills.

Det friske danske mesterskab kom i hus ved 19-årige Sebastian Holberg Svendsgaard og 17-årige Mathias Dyhr Rothmann. Duoen triumferede i kamp mod ni andre hold, og skrev samtidig historie.

Det er første gang, at samme skole vinder DM tre år i træk.

En understregning af en målrettet satsning på erhvervsskolen, og en kulmination på flere måneders forberedelse for de to vindere og holdet omkring dem med træner Kristian Nissen Arlet i spidsen.

- Det betyder rigtigt meget det her. Nu har jeg fokuseret på det her så længe, og det var mit sidste DM, så det er en kæmpe forløsning, forklarer Sebastian Holberg Svendsgaard, der også var med til at hive guld hjem til ZBC sidste år. Den gang som assistent for Christian Wellendorf.

- Det er en holdsejr, men sidste år stod jeg lidt i skyggen af Christian, så sejren i år betyder endnu mere, siger det 19-årige kokketalent, der står i lære på Restaurant Babette i Vordingborg.

Sammen med Mathias Dyhr Rothmann, der står i lære på Restaurant Næs i Kalundborg, kreerede de på vejen mod sejren en treretters menu, hvor hovedretten var kendt på forhånd, mens den konkrete opgave for forret og dessert først blev givet dagen før konkurrencen. Eneste rettesnor var faste råvarer, der skulle indgå for alle hold. I forretten var det jomfruhummer og skærising, mens det var chokolade og marcipan for desserten. For hovedrettens vedkommende skulle indgå oksehøjreb tilberedt på ben.

- Muligheden for at være kreativ og selv skabe noget, er en af de ting, som jeg synes er fedest ved faget, forklarer Mathias, der sammen med Sebastian valgte at gå ambitiøst til værks med mange små og krævende delelementer både i forret og dessert.

- Det er en mulighed for at vise både forståelse for det samlede resultat, vise teknik og så demonstrere overblik, hvilket var en af de fokusområder, som vi havde haft i træningen op til.

Sejren, der blev fulgt op af hygiejneprisen, er et skulderklap ikke kun til de to elever, men til det faglige niveau på Kokke- og Tjenerskolen på ZBC Slagelse.

- Vi er ret stolte over, at vi har fået etableret en god kultur og et konkurrencemiljø, der ikke bare giver resultater, men også giver masser af faglig synergi til alle de elever, som går på skolen. Det kan godt være, at konkurrencedeltagerne skal investere rigtigt meget tid og energi i det, men de skal også være klar til at give noget videre til deres skolekammerater, forklarer Kristian Nissen Arlet.