Presse

Skole lukket i Holbæk frem til jul

Opdateret 19. december 2014, 15.30

Vi har onsdag den 17. december haft en episode på SOSU Sjællands afdeling i Holbæk, hvor en uenighed mellem nogle elever førte til en involvering af personer, der ikke er tilknyttet skolen.  Én af disse personer udviste en truende adfærd overfor personale og elever på Holbæk afdeling.

Politiet blev tilkaldt, og SOSU Sjælland valgte efterfølgende at lukke skolen den 18. og 19. december for at få et overblik over en situation med flere forskellige meninger og for at få genskabt nogle trygge rammer for personale og elever.

”Vi er selvfølgelig rigtig kede af, at situationen spidsede til, og at elever har følt sig utrygge. Uanset på hvilken side af konflikten man står. Vi har brugt tiden til at få samlet op på hele hændelsesforløbet. Det er det, vi har koncentreret os om 100 procent”, siger direktør Søren Clausen.

Lukningen af skolen kom desværre til at gå ud over elever, der ingen aktie har i episoden. De kunne nemlig ikke komme til deres planlagte eksamen torsdag. Heldigvis lykkedes det ved hjælp fra samarbejdspartnere at finde lokaler fredag, så eleverne kunne gå til deres eksamen alligevel.

Skolen er rigtig ærgerlig over, at nogle enkelte personers uacceptable opførsel kom til at gå ud over andre på den måde.

”Øverst på vores prioritering stod elevernes og personalets sikkerhed. Derfor valgte vi at lukke skolen. Det er jo heldigvis ikke hverdagskost det her, og vi handlede på baggrund af den aktuelle situation, hvor der var en stor utryghed på skolen. Vi ønskede ikke at tage nogle chancer”, udtaler Søren Clausen.

Personale og ledelse har nu fået et godt overblik over hændelsesforløbet og har iværksat de nødvendige sanktioner overfor de involverede parter. Derfor kan elever fra skolen i Holbæk trygt møde op den 5. januar kl. 10.00.

Vi ser frem til at lægge den konkrete episode bag os og ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår. Vi glæder os til at byde elever og ansatte velkommen igen den 5. januar.