Seneste nyt
med blomster.JPG (1)

Danmarks bedste SOSU-elever fundet

Social- og sundhedsassistenteleverne Christine Helene Hansen fra Vordingborg og Simone Berg Kristensen fra Næstved deltog 8. – 10. januar i Danmarksmesterskabet i Skills sammen med elever fra 35 andre fag.

Se billeder og videoer fra Simone og Christines færd gennem tre fantastiske dage til DM.

I efteråret vandt de skolemesterskabet på SOSU Sjælland i Næstved, og siden vandt de regionsmesterskabet i Region Sjælland. Og selvom Simone og Christine ikke løb med førstepladsen til DM, så kan de være rigtig stolte af sig selv. Det er alle omkring dem i hvert fald. Lige fra statsminister Helle Thorning Schmidt, der åbnede DM, og som kaldte alle deltagerne ”eliten inden for deres fag” til klassekammerater, skolen, arbejdsgivere, familie og venner. Og ikke mindst deltagernes trænere var ved at revne af stolthed: ”Det kan godt være, de ikke fik pokalen, men alle deltagere her var kvalificerede til at vinde. Ellers havde de ikke været her”, lyder det fra trænere og undervisere Nini Green og Kirsten Kure fra SOSU Sjælland.

DM i Skills er Danmarks største uddannelsesevent med over 68.000 besøgende over tre dage. De besøgende kunne se alt fra murere, frisører, kokke malere, ja faktisk var der erhvervsskoleelever fra 36 forskellige fag. Statsminister Helle Thorning Schmidt åbnede festlighederne og undervisningsminister Christine Antorini overrakte præmier og var også forbi SOSU Scenen og hilse på deltagerne.

Og spørger man eleverne selv, om deres oplevelse, lyder det spontant: ”Det har været med blod, sved og tårer! Men rigtig godt og uanset hvad, har det været en super fed oplevelse”.

SOSU-eleverne skulle både løse opgaver med simulationsdukker, demente borgere, pleje af en snowboardulykke, akut håndtering af en ældre dame, der var faldet med en saks og blødte og meget mere. Faktisk har øvelserne aldrig været mere komplekse end denne gang, så Christine og Simone kan med rette være stolte af deres præstation.

Blandt tilskuerne var også bestyrelsesformand i SOSU Sjælland, Per B. Christensen fra Næstved Kommune. som udtaler: ”Det var en meget inspirerende og medrivende oplevelse at se så kompetente elever i aktion. Det er i det hele taget en fornøjelse at se så mange dygtige elever fra erhvervsuddannelserne samlet og yde deres ypperste”.  

Direktør i SOSU Sjælland, Søren Clausen, var også med blandt tilskuerne: ”Jeg er utrolig stolt og glad over pigernes præstation - de har ydet en kæmpe indsats. Både her i Bella Centret, og ikke mindst før – hvor de sammen med deres to trænere, Nini Green og Kirsten Kure har trænet og trænet og trænet. Så et kæmpe tillykke til både de to dygtige elever og deres lige så dygtige trænere. Også stort til lykke til SOSU Silkeborg der løb med guldet. Vi kommer stærkt igen, næste år”.