Indvielse af skolen i Køge

På en flot solskinsdag holdt SOSU Sjælland den 8. april 2015 den officielle indvielse af den nybyggede skole i Køge.

Se billeder fra dagen og af skolen i galleriet nedenfor.

Direktør Søren Clausen bød de mange gæster velkommen. Denne dag var naboer i Campus Køge, bestyrelsesmedlemmer og samarbejdspartnere fra hele Sjælland mødt op for at sige tillykke til skolen. 

Køge en uddannelsesby
Køges borgmester Flemming Christensen var dagens første taler. Han huskede tilbage til første spadestik for kun et år siden. Han var spændt på at se et byggeri skyde i vejret i en fart. For ét år er ikke lang tid. Men det lykkedes jo flot, lyder det, mens solen strømmede ind ad de store vinduer og viste bygningen frem på bedste vis.

Flemming Christensen er glad for at have endnu et uddannelsestilbud i selve kommunen. Det er en milepæl for byen, der ønsker at være en uddannelsesby. For det er nøglen til borgernes gode liv. De skal være godt klædt på til fremtidens arbejdsmarked, lød det.

Derfor er Campus Køge, som SOSU Sjælland nu også fysisk er en del af, et vigtigt sted for kommunen. Og Flemming Christensen er stolt af nu at kunne tælle 16 institutioner, der er tilknyttet Campus - fysisk og virtuelt. 

Strategi og skelet
Næste taler var skolens bestyrelsesformand Per B. Christensen. Han var glad over at se, bestyrelsens strategi om placeringen af SOSU Sjællands skoler tage fysisk form. SOSU Sjælland skal ligge der, hvor vores kursister og elever er og kommer til at være. Centralt. Derfor lukkede vi i Greve og flyttede til Køge og Roskilde.

Vi ligger nu i seks byer på Sjælland og bidrager dermed til at flere får en faglært uddannelse. Noget regionen i høj grad har brug for.

Og ligesom borgmesteren i Køge fremhævede formanden den korte byggeproces. Vi kan glæde os over, at der ikke blev fundet en historisk borgring i jorden, som han sagde.. Så havde vi ikke stået med tag over hovedet endnu. Der blev vist kun fundet et enkelt skelet, men ikke af arkæologisk stor nok betydning, lød det fra Per B. Christensen med et glimt i øjet.

En Åben og Lukket skole
Sidste taler var rådgivende arktitekt Sabine Kjærluff fra Mangor & Nagel. Hun fremhævede det spændende samarbejde med SOSU Sjælland, der vil det bedste for elever og kursister, og som gør ting anderledes, som Sabine formulerede det.

Sabine har i samarbejde med arkitekter fra Nøhr og Sigsgaard bestræbt sig på at tegne et hus ud fra medarbejderes og elevers ønsker. Input var bl.a., at skolen skulle være Åben og Lukket på samme tid. Den skulle udtrykke et sted, der vægter omsorg for andre mennesker. Der skulle være plads til bevægelse - inde og ude. Og der skulle være grønne områder. 

Alt det og mere afspejler bygningen i dag. En stor velkommen indgang i stuen, hvor de mest aktive faglokaler også ligger. Lidt mindre åbent på første sal og igen endnu mere plads til ro og fordybelse øverst. 

Dagen sluttede et let traktement og oppakning af en masse flotte gaver!

SE ARTIKLEN, SOM DAGBLADET SKREV

photoshoppet billede.jpg Se mere
SOSU Sjælland Køge

Lyngvej 24A
4600 Køge