Indvielse af skolen i Roskilde

1. juni 2015 indviede vi SOSU Sjællands nye afdeling i Roskilde. Og på denne første sommerdag var vejret mildt stemt og bød på sol og blå himmel.

Se billeder i galleriet nedenfor

Søren Clausen, skolens direktør, bød gæsterne velkommen. Vi havde indbudt naboer og samarbejdspartnere til at fejre indvielsen sammen med medarbejderne.

Borgmesteren var glad og stolt
Joy Mogensen, Roskildes borgmester, startede med disse ord: "Tak fordi, at I er flyttet til Roskilde. Vi har savnet jer". Roskilde er nemlig stolte af at være en uddannelsesby og nu at kunne tilføje en uddannelse mere til udbuddet i kommunen.

Hun fremhævede, at medarbejderne på SOSU Sjælland er med til udføre en central opgave i arbejdet med at bringe viden og uddannelse til de mennesker, der skal ud og have med vores borgere at gøre. De borgere, der har brug for, at et professionelt menneske kan yde den rette pleje og gøre en forskel i deres liv.

Fra slud til sol
Vi flyttede faktisk ind d. 2. marts på Handelsskolens matrikel – en dag med slud og regn. Ikke desto mindre følte vi alle, at det var en dejlig dag – hvor vi fra start, blev taget utroligt godt imod, af både ledelse og medarbejdere fra Roskilde Handelsskole.

Bestyrelsesformand Per B. Christensen fortalte, at det måske startede med slud - også i overført betydning. Ikke alt var på plads, og der var lidt trangt. Men hen ad vejen er solen brudt frem, og det skyldes ikke mindst medarbejdernes bidrag og indstilling til at skabe en dejlig og velfungerende afdeling. Og det må man sige er lykkes!

Roskilde - en uddannelsesby
Roskilde er regionens største uddannelsesby, og det har længe været et stort ønske hos bestyrelsen, at SOSU Sjælland også her kunne tilbyde uddannelse. 

"Der er ingen tvivl om, at det uddannelsesmæssigt giver rigtig god mening, at vi ligger i de byer, hvor der er mange andre uddannelser – og hvor vi kan se, at vores elever og kursister er – og vil være i fremtiden", lød det fra bestyrelsesformanden.

Samarbejde med andre uddannelser
Fordelen ved at ligge tæt på andre uddannelser er også det tætte samarbejde, vi kan indgå til glæde for eleverne. Fx har vi sammen med Handelsskolen, Tiendeklassescenteret, Slagteriskolen og Teknisk skole etableret en 10. klasse med fokus på erhvervsuddannelserne. En såkaldt EUD 10.

Uddannelsesleder på afdelingen i Roskilde Charlotte Ellis glæder sig meget over samarbejdet og ser frem til endnu mere af den slags i fremtiden. 

Festlig afslutning
Efter velkomst og taler gik alle gæster ud i det gode vejr, hvor der blev råbt SOSU-hurra'er, inden flotte balloner i alle farver blev sendt til vejrs. 

oppe.jpg Se mere
SOSU Sjælland Roskilde

Bakkesvinget 67
4000 Roskilde