Ny app til mere bevægelse i undervisningen

45 minutters bevægelse om dagen! Det et af elementerne i den ny erhvervsuddannelsesreform, der skal implementeres på SOSU Sjælland til august.

Så hvordan får man bevægelse i undervisningen på en faglig måde, som samtidig er sjovt og motiverer eleverne i hverdagen? Det var det spørgsmål en arbejdsgruppe på social- og sundhedsskolen stillede sig.

Se billeder i galleriet nedenfor

Svaret blev SOSU Mission, som er en app til elevernes smartphones og tablets. App’en er opbygget med forskellige missioner, som eleverne sendes ud på, og via fotos og videoer skal de dokumentere deres svar.

Gamification skal motivere
Det er erhvervsskolernes forlag Praxis, der sammen med SOSU skolerne i Randers, Sjælland og Sønderjyllandhar udviklet app’en. ”Vi har taget udgangspunkt i gamer-universet, som de unge jo kender i forvejen. Via konkurrencer med point og muligheden for at blive klassens vinder eller højdespringer motiverer vi eleverne til bevægelse og læring”, siger Martin Rance fra Forlaget Praxis.

Og det virker. Patrick, elev fra SOSU Randers, som var med, da app’en blev testet, er begejstret for den nye app: ”Det er sjovt og giver læring på en anden måde. At man kan konkurrere mod de andre fra ens hold, gør blot udfordringen mere spændende og motiverende”.

200 missioner er klar til brug
App’en har indtil videre over 200 missioner, som underviserne kan sende eleverne ud på. Det kan for eksempel være at lave og fotografere bevægelser, der relaterer til Maslows behovstyper. Der er også missioner, som har fokus på samarbejde, f.eks. at fire personer skal lave en opstilling, hvor kun to fødder rører jorden.

Mulighederne er mange. Det kan underviser Anne Demant bekræfte: ”Det giver rigtig god mening at få mere bevægelse i undervisningen, og derfor glæder jeg mig over, at jeg nu har fået en masse idéer og redskaber til at løse den udfordring”.  

For mere information:
Du er velkommen til at kontakte underviser Anne Demant.

 

Kontakt en vejleder topbillede Se mere
Kontakt en vejleder

Kan du ikke finde nok information på hjemmesiden, så er du velkommen til at kontakte en vejleder

Topbillede til hjemmeside.jpg (1) Se mere
Vores uddannelser

Tag en uddannelse i livskvalitet. Vi leder efter dem, der vil andre det godt.