Nyheder 2014

Rejsegilde for SOSU Sjællands nye skole i Campus Køge

24. september 2014

Selv på en gråvejrsdag kan man let forestille sig, hvordan SOSU Sjællands nye skole kommer til at lyse op i landskabet. Med sine facader i hvid, træ og glas i flere plan.

Rejsegildet
Vi er til rejsegilde i Campus Køge, hvor vores nye bygning ligger. Og vi glæder os til at se det helt færdige resultat og indtage bygningen i et sprudlende uddannelsesmiljø med andre skoler. Vi overtager lidt efter lidt, men den endelige dato, hvor alt skal stå klart, er den 15. februar 2014.

Se billeder i galleriet nedenfor.

Bygning i grønne niveuaer
Den nye skole bliver spændende at se på og være i. Udenpå kommer den til at fremstå, som om man nærmest kan gå op ad den. Det er lige som om græsplænen fortsætter op ad bygningen i plateauer af grønne åndehuller. 

Indvendig vil man få fornemmelsen af bygningens højde og rummelighed. Med svævende trapper og glas, der lader lyset strømme ind.

Kloge hænder
Direktør Søren Clausen benyttede lejligheden til at takke håndværkerne, Arkitekterne Mangor & Nagel, Entreprenøren Dahl og vores egen byggerådgiver Philip Søndergaard. "Vi fejrer det gode håndværk i dag! Man taler meget om ”de kloge hænder” – og håndværkerne er med til at bygge noget til andre ”Kloge Hænder” som skal modtage læring her", sagde Søren Clausen. 

Dejligt at bygge til uddannelse
Også entreprenør fra Dahl, Henrik Jørgensen, udtrykte sin tak til håndværkere, arkitekter og byggerådgiver. Firmaet er glad for at samarbejde med SOSU Sjælland igen. De har tidligere bygget skolen i Holbæk. De er indimellem lidt udfordret af alle arkitekternes ”finurligheder” undefined og selve grundens beskaffenhed. Faktisk ligger bygningen ikke helt der, hvor den var tegnet.

Henrik Jørgensen fortalte med et smil, at han har måttet dobbelttjekke tegningerne en ekstra gang, for han synes bygningen bliver højere og højere. Ligesom ved bygningen af Holbæk-skolen udtrykte Henrik Jørgensen glæden ved at bygge til nogen, der skal bruge huset til uddannelse.

Indflytning
Det hele står som sagt færdigt i starten af det nye år, når mange af eleverne og medarbejderne fra vores nuværende skole i Greve flytter ind og bringer liv til huset. Det betyder samtidig, at Greve-skolen lukker. De elever og medarbejder, der ikke flytter med til Køge flytter til Roskilde, hvor vi også er i gang med et etablere os som skole.

Huset vil kunne rumme 250-300 elever, og det bliver 3200 m2.

 

Lisbet taler og smiler med borger.jpg Se mere
SOSU Skills

Hvert år er der SOSU Skills. Her konkurrerer de bedste SOSU-assistentelever mod hinanden foran et live-publikum. Det er en kanon oplevelse!