Ikke længere interesseret? Afmeld . Problemer med at se denne mail? Se det i din browser .

[fullname,fallback=Modtager]
[email,fallback=post@sosusj.dk]

Kære [fullname,fallback=Modtager]

Velkommen til dette decembernummer af SOSU Sjællands nyhedsbrev til samarbejdspartnere. Du kan bl.a. læse om flere af vores internationale aktiviteter om f.eks. fastholdelse af elever og praktikmål. Du kan også læse om et 3-dages forløb for pædagoger, der vejleder pædagogiske assistentelever.

 

Og så er julen jo lige om hjørnet. Jeg vil sige tak for et godt samarbejde i det forløbne år. Jeg ser frem til et fortsat tæt samspil i 2015, der byder på nye og spændende muligheder. Ikke mindst med nye tiltag på vores erhvervsuddannelser, der træder i kraft august 2015 sammen med EUD-reformen. Det kan du også læse mere om i dette nyhedsbrev.

 

Vi går på juleferie den 19. december og er tilbage den 5. januar.

 

 

 

 

Reform på erhvervsuddannelserne

Som det efterhånden er de fleste bekendt, træder den nye EUD Reform i kraft til august 2015. Derfor er vi i fuld gang med at se på alle de elementer af ændringer og tilpasninger, det betyder.

Vi har samlet informationen på vores hjemmeside. Her kan du få et overblik over reformen, der er en FAQ, relevante links og en tidsplan, så du løbende kan følge med.

Læs mere

SOSU Sjælland i Kina - Kina i SOSU Sjælland

I november besøgte vores kursuscenter Kina for at besøge en stor messe Aging EXPO og tale om muligheder for udvikling af undervisning.

Samtidig havde SOSU Sjælland besøg af tre undervisere fra Kina, som ud over aktivitet på skolen, også besøgte flere kommunale og regionale institutioner.

Læs mere

SOSU Sjælland med til DM i SOSU Skills

Social- og sundhedsassistenteleverne Simone og Christine fra SOSU Sjælland kvalificerede sig til Danmarksmesterskabet i SOSU Skills, da vi holdt Regionsmesterskab i oktober måned.

Læs mere
SOSU Sjælland med til DM i SOSU Skills

Internationalt projekt med fokus på at mindske frafald

SOSU Sjælland er fra december 2013 til december 2015 med i et projekt med fokus på at mindske frafald. Sammen med partnere fra Holland, Belgien, Spanien og Finland deler vi god praksis i forhold til fastholdelse.

Der er i alle landene stort fokus på frafald fra erhvervsuddannelserne, og udfordringerne synes at være de samme på tværs af landegrænser og organisatoriske forskelligheder.

Læs mere

3 dages praktikvejlederkursus

Når vores elever fra den pædagogiske assistentuddannelse er i praktik, er det ofte pædagoger, der er praktikvejledere.

Kursuscentret SOSU Sjælland har sammensat et 3 dages kursus, der er målrettet pædagoger, der vejleder pædagogiske assistentelever.

Læs mere
Mere motiverede elever med projekt LABlæring

Mere motiverede elever med projekt LABlæring

EVA - Danmarks Evalueringsinstitut - besøgte SOSU Sjællands afdeling i Holbæk, hvor man arbejder med projektet LABlæring. I LABlæringsprojektet oplever skolen, at eleverne bliver mere motiverede af at benytte sig af en bred palet af visuelle og digitale formidlingsformer.

Læs mere

Nordisk projekt om arbejdspladslæring

SOSU Sjælland og Slagelse Kommune er deltagere i et nordisk projekt om arbejdspladslæring. Det er meget lærerigt at høre om andre skoler og arbejdspladsers erfaringer med bl.a. uddannelsen i praktikken og praktikvejlederuddannelse. 

Derudover er der kommet et pilotprojekt ud af det mellem SOSU Sjælland og Slagelse Kommune på SOSU-hjælperuddannelsen.

Læs mere

Kort Nyt

Kort Nyt byder på information om en kampagne, som Undervisningsministeriet har søsat. Du kan finde link til vores kursuskalender og referater fra det Lokale Uddannelsesudvalg.

Læs mere