BEsøg SOSU Sjælland.dk
SOSU Hyldest.JPG

DM-deltagere hyldet med store smil og blomster


23-årige Veronica Kann og 20-årige Kristine Gardil kom hjem fra DM i Skills med en andenplads og blev modtaget på ZBC SOSU Sjælland i Ringsted med taler, gaver, blomster og masser af krammere.

Måneders træning og tre dages spændende konkurrencer i Messecenter Herning kulminerede lørdag med finaler for Danmarks bedste social- og sundhedsassistenter. Her blev Veronica Kann fra ZBC SOSU Sjælland i Næstved og Kristine Gardil fra ZBC SOSU Sjælland i Holbæk slået i et meget tæt opløb af et par fra Social- og Sundhedsskolen i Herning. Det slog dog ingen skår i smilene hos Veronica og Kristine.


- Det er dejligt at være kommet hjem, ned på jorden og i almindeligt tempo igen, forklarer Kristine efter at hun og Veronica havde modtaget adskillige buketter og meget ros ved hyldesten i Ringsted.


- Man bliver presset på en helt anden måde. Man bliver jo vejet og målt på alt muligt, også det, som man ikke tænker over så meget i hverdagen.

Og så betød det i den sammenhæng ikke så meget, at der også var publikum på. Begge piger slår fast, at det glemte de hurtigt. Samtidig er de enige om, at brugen af en åben scene med rollespil er en fantastisk mulighed for at vise faget frem.


- Normalt er vores hverdag omgærdet med tavshedspligt, så vi kan jo ikke fortælle så meget. Her kan vi vise det frem med skuespillere, hvor der ikke er den samme begrænsning. Det er en fantastisk mulighed, forklarer Kristine.

Veronica Kann er helt enig.

- Det kan faktisk godt være svært at forklare, hvad vores fag går ud på. Der er mange forestillinger om det, men vi kan og laver typisk meget mere end det, som folk går og tror. Så det her er en fantastisk måde at vise faget frem på.

På billedet herunder er deltagerne og deres trænere, Kirsten Kure og Helle Dyval!

 


Fra venstre er det Kirsten Kure, Veronica Kann, Helle Dyval og Kristine Gardil.