BEsøg SOSU Sjælland.dk
Topbillede til hjemmeside.jpg

SOSU til EM for første gang

Social- og sundhedsassistent Olivia Rohde Olsen fra SOSU Sjælland har som den første dansker i SOSU-faget deltaget ved EuroSkills, som foregik fra 1. – 3. december i Sverige.

20-årige SOSU-assistent Olivia gik efter vinderpokalen, da hun konkurrerede mod 10 andre europæiske lande til EM. Guldet gik i sidste ende til Finland, men guld eller ej, Olivia er stadig blandt de 11 bedste i Europa. Det er hun stolt af. Men hendes største motivation har dog været at vise sit fag frem. For hun mener, der er alt for få, der ved, hvad det handler om.

”Det har været en kæmpe ære at repræsentere Danmark internationalt. Jeg er stolt af mit fag og af at være med til at sætte positiv fokus på den store faglighed, der er i SOSU-uddannelserne”, siger en stolt – og en lille smule træt – Olivia.

Adgangsbillet til EuroSkills var titlen som Danmarksmester i SOSU 2016, som hun vandt tidligere i år sammen med sin makker, Mette Blunck.

”Det betyder meget – ikke bare for skolen med for hele samfundet – at have stærke rollemodeller, der viser al den viden og de færdigheder, man får på uddannelsen, og derved kan være med til at inspirere og motivere unge til at vælge en uddannelse inden for SOSU-faget”, siger direktør hos SOSU Sjælland Søren Clausen.

EuroSkills er europamesterskaberne for erhvervsuddannelseselever og unge håndværkere. Det bliver afholdt hvert andet år. I år foregik EuroSkills i Gøteborg 1.-3. december. Selve kåringen af vinderne fandt sted søndag den 4. december. I konkurrencen for SOSU-faget deltog i alt 11 lande: Rusland, Italien, Spanien, Sverige, Finland, Holland, Tyskland, Norge, Malta, Ungarn og Danmark. I alt 488 unge fra 35 nationer konkurrerede om Europamesterskabet i 34 forskellige fag.