BEsøg SOSU Sjælland.dk
Næstved Christine på scenen.jpg

Om SOSU Skills

SOSU Skills er en konkurrence for social- og sundhedsassistentelever under 25 år. Konkurrencen er en chance for at vise fagligheden i SOSU-faget. Der er hvert år først Regionsmesterskab, så Danmarksmesterskab, Europamesterskab (hver 2. år) og Verdensmesterskab (deltager DK ikke).

I Danmark dyster eleverne i hold af to. Til EM dyster man individuelt. Det hele foregår på en scene som et meget virkelighedsnært skuespil. Borgere og patienter er skuespillere. Eleverne har på forhånd fået en case med beskrivelse af patienter/borgere, hvor det foregår (hospital, plejecenter osv.). På selve dagen får de en konkret opgave, de skal løse i relation til casen.

Eleverne træner alle mulige scenarier op til selv mesterskaberne. Det gør de sammen med faste undervisere, som vi i den anledning kalder trænere. 

Regionsmesterskabet 2016
Den 6. oktober 2016 er der Regionsmesterskab i Region Sjælland.

I vores region er vi to SOSU skoler. Den ene er os, den anden er SOSU Nykøbing Falster.

SOSU Sjælland stiller med fire hold, et fra hver afdeling, og SOSU Nykøbing Falster med to hold.

I år bliver Regionsmesterskabet holdt på SOSU Sjællands afdeling i Køge.

Danmarksmesterskabet 2017
Regionsvinderholdet går videre til DM, som foregår den 26. - 28. januar 2017 i Ålborg. Og PS: Olivia og Mette fra SOSU Sjælland vandt sidste DM skal til EM december 2016:)

Se også vores SOSU Skills Facebook-side

Europamesterskab
For første gang skal DM SOSU-vindere fra Danmark deltage i EM i Skills. Det foregår i Gøteborg i Sverige, december 2016.

Vilkårene for EM er anderledes end RM og DM i Danmark. Man kan ikke stille op i hold. Vi må altså kun stille med en af vores meget kompetente vindere. Valget var stort set umuligt, men faldt i sidste ende på Oliva.