BEsøg SOSU Sjælland.dk
Næstved Christine på scenen.jpg

Om SOSU Skills

SOSU Skills er en konkurrence for social- og sundhedsassistentelever under 25 år. Konkurrencen er en chance for at vise fagligheden i SOSU-faget.

Eleverne dyster i hold af to. Det hele foregår på en scene, som et meget virkelighedsnært skuespil. Borgere og patienter er skuespillere. Eleverne har på forhånd fået en case med beskrivelse af patienter/borgere, hvor det foregår (hospital, plejecenter osv.). På selve dagen får de en konkret opgave, de skal løse i relation til casen.

Eleverne træner alle mulige scenarier op til selv mesterskabet. Det gør de sammen med faste undervisere, som vi i den anledning kalder trænere. 

Regionsmesterskabet 2015
Den 1. oktober 2015 var der Regionsmesterskab i Danmarks fem regioner.

I vores region er vi to SOSU skoler. Den anden er SOSU Nykøbing Falster.

SOSU Sjælland stillede med fire hold, et fra hver afdeling, og SOSU Nykøbing Falster med to hold.

I år blev Regionsmesterskabet holdt i Nykøbing Falster. Vinderne blev Olivia og Mette fra SOSU Sjællands afdeling Slagelse/Ringsted.

Danmarksmesterskabet 2016
Regionsvinderholdet gik videre til DM, som foregik den 4. - 6. februar 2016 i Fredericia. Og PS: Olivia og Mette vandt DM :)

Se også vores SOSU Skills Facebook-side

Europamesterskab
For første gang skal DM SOSU-vindere fra Danmark deltage i EM i Skills. Det foregår i Gøteborg i Sverige, december 2016.

Vilkårene for EM er anderledes end RM og DM i Danmark. Man kan ikke stille op i hold. Vi må altså kun stille med en af vores meget kompetente vindere. Valget var stort set umuligt, men faldt i sidste ende på Oliva.