BEsøg SOSU Sjælland.dk
Næstved portræt.jpg

Se hvordan det gik Simone og Christine til Danmarksmesterskabet

Simone Berg Kristensen og Christine Helene Hansen fra SOSU Sjælland var som Regionsmestre med til Danmarksmesterskabet i SOSU Skills den 8. - 10. januar 2015 i Bella Centret i København.

De fik desværre ikke guldet med hjem, men de kan være så stolte af sig selv, for leverede en fantastisk præstation over de tre dage. Det blev en flot 4. plads med kamp til stregen.

Herunder kan du se, deltagernes rejse gennem DM.

Dag 1 den 8. januar 2015

Kl. 9.00: Indmarch
Så er vi i gang i Bella Centret. Pigerne er nervøse og spændte, men i godt humør og klar til at tage guldet hjem. Se billeder fra indmarchen i galleriet nede under teksten. Se også en video af pigerne her på siden lige inden, det hele gik i gang.

10.30: Første gang på scenen (case 1)
Første opgaver er i hjemmeplejen, og Christine og Simone er de første deltagere på scenen. Casen lyder kort: Vi er i et Sundhedsteam i hjemmeplejen, som dagligt besøger ægteparret Ragnhild på 66 år og Holger på 79 år. Læs hele case 1.

Se også billeder og video i galleriet nedenfor.

17.45: Anden gang på scenen (case 2)
Anden opgave lyder kort: ”I arbejder som social- og sundhedsassistentelever på ortopædkirurgisk afdeling på Rigshospitalet. Ortopædkirurgisk afdeling har patienter med hoftebrud og speciale i traumatiserede patienter. I møder i aftenvagt og får ansvaret for at passe Vera Hansen. Vera Hansen er en simulationsdukke. Se hele case 2. 

Det gik rigtig godt. Nu er de trætte og glade og lader op til endnu en dag i morgen (som vi også livestreamer)

Se billeder og en video i galleriet nedenunder.

Dag 2 den 9. januar 2013

8.05: Multiple Choice test (case 3)
Opgaven består af 24 multiple choice-spørgsmål, som er indlagt digitalt i programmet Socrative. Indholdet i opgaven knytter sig til de øvrige opgaver, der skal løses ved DM. Den varer 20 minutter.

Se et par billeder i galleriet nedenfor.

9.15: Case 4
Casen lyder: "I er faste social- og sundhedsassistentelever på daghjemmet Lindely, hvor Ragnhild Sørensen kommer om eftermiddagen tre gange om ugen. Lindely er et dagtilbud til borgere med demens eller demenslignende symptomer, der er påvirket i en sådan grad, at de har behov for særlig pædagogisk støtte. I daghjemmet er der fokus på at vedligeholde og støtte op om borgerens færdigheder med
udgangspunkt i borgerens ressourcer". Se hele case 4.

Det gik "skide godt", som Christine siger på videoen i galleriet nedenunder. Her finder du også video af de stolte trænere. Og billeder fra dagen.

16.00: Case 5
Simone og Christine var på kl. 16.00 sidste gang denne dag. Casen foregik på en hospitalsstue på mave-tarm-kirurgisk afdeling. Se hele case 5.

Se billeder og video i galleriet nedenfor.

Dag 3 den 10. januar 2013 - Vinderen skal findes!

10.00: Case 6
Så var det sidste gang Simone og Christine viste, hvad de kunne. Og vi kan godt sige, at det gik helt vildt godt! Opgaven var på "Holmbo", et sted med fem grupper med plejeboliger, og hver gruppe har tilknyttet to aflastningsstuer til midlertidigt ophold. Se hele case 6 her. Det var en kompleks case med en overraskelse. En af borgerne var faldet ud af sengen og skåret sig med en saks! Men vores elever klarede det godt!

Se billeder og en videoer i galleriet nedenunder. Se også en video med MATTIAS TESFAYE og hør, hvorfor man skal tage en erhvervsuddannelse: "Hellere en god faglært end en lille filosof", siger han bl.a.

14.00: Vinderen skal findes
Det blev SOSU-skolen fra Silkeborg, der løb med sejren i år. Men vi på SOSU Sjælland og vores deltageres arbejdsgivere, familie og venner er så stolte og taknemmelige over, at Simone og Christine fra skolen i Næstved havde modet til at stille op og vise deres store faglighed. 

Se billeder nedenfor i galleriet.

Se pressemeddelelse her.

--------------------------

Simone Berg Kristensen 
Til venstre på billedet herover er Simone. Hun er 21 år og bor i Næstved. Hun er ansat i Næstved Kommune. Simone afslutter sin SOSU-assistentuddannelse juni 2015.

Christine Helene Hansen
Til højre har vi Christine. Hun er 20 år gammel og er fra Vordingborg. Christine er ansat af Region Sjælland. Hun afslutter sin uddannelse oktober 2015.

Trænere
Nini Green
Kirsten Kure

Se de seks cases, deltagerne skal dyste i til DM

Se programmet for DM

Se programmet for DM på SOSU scenen

Download DM i SKills app'en